Er verandert dit jaar veel voor ZZP’ers. Sterker nog: door de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (“Wet DBA”) is een fors deel van de Nederlandse ZZP’ers straks helemaal geen zelfstandig ondernemer meer. Voor veel van hen dreigt een gedwongen overgang naar werknemerschap. Weg vrijheid, weg zelfstandigheid. En dat terwijl het nog maar zeer de vraag is, of de ZZP’er daadwerkelijk wordt aangenomen bij zijn belangrijkste opdrachtgever. En zo ja: voor hoe lang.

Wij voorzien grote problemen voor onze Nederlandse ZZP’ers. Wij hebben daar echter een maatoplossing voor ontwikkeld: ZZP+.
Dat is werken zoals je als ZZP’er nu doet + :

Je krijgt gegarandeerd wekelijks je geld
Je voldoet aan alle (nieuwe) wettelijk eisen
Je kunt voor één opdrachtgever werken en tóch zelfstandig zijn
Je hebt nooit last van faillissementen of betalingsproblemen
Je hebt geen administratieve rompslomp meer
Je bent verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid
Je bouwt pensioen op
Je bespaart geld uit; je hebt bijvoorbeeld geen AOV en boekhouder meer nodig
Je hebt geen KVK-inschrijving nodig en kunt snel starten

Wat is ZZP+ ?

Onze oplossing houdt in dat je door ons betaald zal worden. Wij nemen al jouw administratieve, financiële en juridische verplichtingen voor onze rekening. Jij bepaalt gewoon, net zoals nu, wanneer je werkt, voor wie je werkt en tegen welk tarief. Je krijgt gegarandeerd wekelijks je verdiende loon – óók wanneer een opdrachtgever onverhoopt in financiële moeilijkheden komt. Daarnaast ben je automatisch volledig verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid (WW, ZW & WIA). Dus: lig je met griep op bed, of heb je even geen opdrachten: geen probleem. Ook ga je gewoon pensioen opbouwen. Is het echt zo simpel? Ja. Bij BRDGE staat ZZP voor ‘Zelfstandig Zonder Problemen’.

Waarom ZZP+ ?

BRDGE biedt jou als ZZP’er de zekerheid van een vast dienstverband tegen de voordelen van zelfstandigheid. Daarnaast profiteer je van onze enorme kennis op het gebied van arbeidsrecht en administratie. De avonden waarin je je ’s avonds druk maakt over facturen, uitblijvende betalingen, afdrachten en bonnetjes behoren tot het verleden. Jij doet gewoon waar je goed in bent, wij doen de rest!

Waarom juist nú?

Per 1 mei 2016 is de eerder genoemde Wet DBA in werking getreden. Het gevolg hiervan is dat de Belastingdienst van elke ZZP’er gaat beoordelen of deze daadwerkelijk zelfstandig is. Indien de Belastingdienst vindt dat jij als ZZP’er eigenlijk een ‘fictieve dienstbetrekking’ hebt, dan moet jouw opdrachtgever je in vaste dienst nemen en kunnen boetes worden opgelegd (ook aan jou). Dat het eerste veelvuldig gaat gebeuren, staat wel vast. Het tweede (het in vast dienst nemen van jou) echter niet. Daar zijn wij van overtuigd. De arbeidsmarkt heeft nu, meer dan ooit, behoefte aan flexibiliteit. Dus: heb je als ZZP’er één min of meer vaste opdrachtgever, dan is de kans heel groot dat die opdrachtgever gedwongen wordt jou in vaste dienst te nemen. Doet de opdrachtgever dat niet, dan mag je niet meer op de huidige manier voor je opdrachtgever werken.

Ik wil meer informatie over ZZP+

Wat verandert er dan precies?

Als ZZP’er moet je ingeschreven staan bij de KvK. Ook heb je een BTW-nummer nodig. Na 1 mei 2016 sluit je een overeenkomst met je opdrachtgever. Deze overeenkomst moet goedgekeurd worden door de Belastingdienst. Wij verwachten overigens dat daar wel even wat tijd overheen gaat, minimaal 6 – 8 weken. De Belastingdienst krijgt vanaf 1 mei 2016 in één keer tienduizenden overeenkomsten die ze allemaal moet controleren; tot op heden heeft de Belastingdienst daar slechts 26 nieuwe mensen voor aangenomen.

Vervolgens moet werk dat je als ZZP’er uitvoert exact overeenkomen met de afspraak die jij en de opdrachtgever in de modelovereenkomst hebben vastgelegd. Ook moet je voor elk project en voor elke opdracht een nieuwe overeenkomst sluiten. En: elke overeenkomst moet zijn eigen werkomschrijving krijgen.

Kortom: wanneer de Belastingdienst vindt dat je niet voldoet aan alle eisen van het ondernemerschap als ZZP’er, niet werkt zoals afgesproken is in de overeenkomst, dan kan zij besluiten dat er sprake is van een arbeidsrelatie. Dan moet je alsnog loonheffing afdragen, die je dan weer op de opdrachtgever moet verhalen. Daarnaast kan de Belastingdienst boetes opleggen in verband met schijnzelfstandigheid.

ZZP+ en de Wet DBA

Als je kiest voor ons ZZP+ pakket, dan kies je voor zekerheid en totale vrijheid. Je bepaalt zelf voor hoeveel opdrachtgevers je werkt en tegen welk tarief. Tevens bespaar je geld en tijd, omdat wij alle administratieve rompslomp voor onze rekening nemen. Je hebt dus niets met de Wet DBA te maken.

Ik wil geld besparen en geen administratieve rompslomp meer!

Je bruto-inkomsten en tarief bepalen?

Vind je het lastig om je bruto-inkomsten en tarief te bepalen? Geen probleem. Dat doe je snel, eenvoudig en secuur met onze handige, vaste omrekenfactor.

Je gaat als ZZP’er aan de slag, maar welk uurtarief ga je hanteren? Een belangrijke vraag, want als je teveel vraagt, prijs je jezelf uit de markt. Maar met een laag tarief maak je misschien wel te weinig winst. Bereken het met onze calculator:

Icon_Calculator