BRDGE DBA Solutions Pensioen Opbouwen

Wens ZZP’ers: pensioen opbouwen

Wens ZZP’ers: pensioen opbouwen

Bijna de helft van de ZZP’ers zou graag pensioen opbouwen. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek onder een kleine duizend zelfstandigen. ZZP’ers bouwen in principe geen pensioen op, behalve wanneer ze kiezen voor payrolling. In dat geval bouwen ze dit na 26 gewerkte weken op. Inmiddels maakt 13,9% van de ZZP’ers gebruik van payrolling.

 

Overigens is pensioen niet de voornaamste reden voor ZZP’ers om te kiezen voor payrolling. Ca. 60% staat op de payroll bij een flexbedrijf, omdat de opdrachtgever hier naar vraagt. Opdrachtgevers zien in payrolling een goed middel om hun administratieve lasten te verlagen, het risico op naheffingen van de Belastingdienst vermijden en om een ZZP’er als gevolg van de Wet DBA niet in loondienst te hoeven nemen.

 

ZZP’ers die op eigen initiatief kiezen voor payrolling, doen dit om financiële redenen (17,6%), zoals liquiditeit of debiteurenbeheer. ZZP’ers die gebruik maken van payrolling, krijgen wekelijks uitbetaald en hebben geen last van liquiditeitsproblemen of een slechte betalingsmoraal bij opdrachtgevers. Zij worden immers betaald door het payrollbedrijf. Bijna 40% van de zelfstandigen heeft te kampen gehad met wanbetaling en bijna 30% geeft aan dat de betalingstermijn van opdrachtgevers weleens financiële onzekerheid op.

 

Zo’n 15% van de ZZP’ers die voor payrolling kiest, doet dit omdat zij hun administratieve rompslomp willen uitbesteden. Overigens geeft een vergelijkbaar percentage aan niet te kiezen voor payrolling omdat ze onvoldoende bekend zijn met deze dienst.

 

BRDGE is gespecialiseerd in payrolling voor ZZP’ers. Wij zijn partners van zowel ZZP’ers als enkele grote opdrachtgevers in de bouw. Wilt u als ZZP’er de zekerheid van een vast dienstverband, mét de voordelen van zelfstandigheid? Neem dan contact met ons op via 020 810 07 80, of info@brdge.nl.